Narum + Mumio w formie kapsułek służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych. Podczas wytwarzania produktu jednocześnie wytwarzany jest suchy liofilizowany szczep 317/402 „Narine” i świeży liofilizowany proszek mumio. Oznacza to, że podczas uprawy bakterii ze szczepu „Narine” używana jest naturalna świeża masa mumio. Całość doprowadzona jest do formy mleczanu, najlepiej dostępnej dla komórek i organizmu.
| 1 kapsułka | 2 kapsułki | 3 kapsułki | 6 kapsułek | 7 kapsułek | 8 kapsułek | 9 kapsułek | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402, Narine | 1,5 x108 CFU* | 3 x108 CFU* | 4,5 x108 CFU* | 9 x108 CFU* | 10,5 x108 CFU* | 12 x108 CFU* | 13,5 x108 CFU* |
| Mumio ałtajskie | 50 mg | 100 mg | 150 mg | 300 mg | 350 mg | 400 mg | 450 mg |
W jednej kapsułce znajduje się nie mniej niż: 1,5 × 108 CFU* żywych bakterii.
*CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii
Dla optymalnego efektu zaleca się przyjmować przez 5–6 tygodni.
Kapsułki należy przyjmować 15–20 minut przed posiłkami z ½ szklanki napoju o temperaturze pokojowej (najlepiej z mlekiem, poza przypadkami nietolerancji produktów mlecznych). Można otworzyć kapsułkę i rozpuścić jej zawartość w napoju.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać przy nadwrażliwości na składniki produktu. Kobiety w ciąży i karmiące powinny spożywać preparat po konsultacji z lekarzem.
Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż +10 °C, w sposób niedostępny dla dzieci. Na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.
Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantują zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Data na boku opakowania. Nie należy stosować po upływie terminu ważności podanego na opakowaniu.
Masa netto: 6 g