Maślan Sodu 550 mg (Kwas masłowy 170 mg) x 100 VEGE kaps.

Maślan Sodu 550 mg (Kwas masłowy 170 mg) x 100 VEGE kaps.

33,00 zł
Brutto

Maślan Sodu 550 mg (Kwas masłowy 170 mg) x 100 VEGE kaps.

Ilość

Maślan Sodu  550 mg  (Kwas masłowy 170 mg)

 

Microencapsulated Sodium Butyrate - Mikrokapsułki dojelitowe

 

100 kapsułek VEGE  - suplement diety

 

 

Vege, bez glutenu, bez soi, bez laktozy, bez GMO

Minimum substancji technologicznych, produkt nie zawiera dodatków tj stearynianu magnezu czy barwników.

 

Składniki

1 kapsułka

2 kapsułki (porcja dzienna)

Maślan sodu


w tym kwas masłowy

550 mg

 

170 mg

 

1100 mg

 

340 mg

 

 

 

Składniki:  sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwas stearynowy roślinny), otoczka kapsułki vege (hydroksypropylometyloceluloza).

 

Zalecana porcja do spożycia: 1 kapsułka dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Zaleca się stosować preparat przez okres co najmniej 3 miesięcy. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

Zawartość opakowania: 100 kapsułek dojelitowych

 

Właściwości:

Maślan Sodu (kwas masłowy) jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Zastosowanie technologii mikrokapsułek, w przeciwieństwie do standardowych form kwasu masłowego, zabezpiecza przed całkowitym uwolnieniem kwasu masłowego w górnym odcinku przewodu pokarmowego i pozwala na dostarczenie go do jelita cienkiego i grubego. Mikrokapsułka przechodzi z treścią pokarmową do jelita cienkiego i dalej do grubego, gdzie uwalniane są kolejne ilości maślanu sodu. Skład mikrokapsułki jest tak dobrany, aby proces uwalniania maślanu sodu odbywał się na całej długości jelita cienkiego i grubego.

Maślan sodu marki Aliness jako jedyny produkt na rynku do procesu otoczkowania substancji czynnej używa kwasu stearynowego, a nie utwardzonego oleju palmowego. Kwas stearynowy jest naturalnie występującym kwasem tłuszczowym, który ze względu na swoją specyfikę nie może być już poddany reakcji uwodornienia/utwardzenia, gdyż jest kwasem nasyconym.

Kwas stearynowy otoczki jest pochodzenia roślinnego i jest całkowicie naturalny.

15 Przedmioty

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć