Olejek YLANG-YLANG / JAGODLIN WONNY - BIO - 5ml

Olejek YLANG-YLANG / JAGODLIN WONNY - BIO - 5ml

37,00 zł
Brutto

Olejek ylang- ylang (jagodlin wonny). Stosowany w przemyśle kosmetycznym (składnik perfum Chanel Nº 5).

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Olejek ylang- ylang (jagodlin wonny) pozyskiwany z płatków dojrzałych, żółtych kwiatów tropikalnego drzewa i oznacza dosłownie kwiat kwiatów ze względu na swój słodki, kwiatowy zapach. Jagodlin wonny występuje powszechnie na obszarach tropikalnych Azji: Indonezji, Filipin i

i wyspach Polinezji. Stosowany w przemyśle kosmetycznym (składnik perfum Chanel Nº 5).

Sposób pozyskiwania: destylacja parą wodną z kwiatów.   

Działanie wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej: energia jin.  

Właściwości: przeciwdepresyjne  

                      antyseptyczne

                      przeciwskurczowe 

                      uspokajające 

                      afrodyzjak                 

Stosowanie: polecany (++++) / nie stosować: (-) / zachować ostrożność: (!)

                    - doustnie (-)

                    - na skórę (++++)

                    - dyfuzja (++++) 

Sposób użycia

zewnętrzne: masaż (po zmieszaniu z olejem z orzechów laskowych) lub nacieranie splotu słonecznego, wzdłuż kręgosłupa i szyi, do kąpieli

wewnętrznie: niewskazany

Wskazania: stres, stany lękowe, depresja, problemy z układem krążenia, bezsenność, zmęczenie, oznaki starzenia się skóry, PMS, bóle głowy.

Produkt rolnictwa ekologicznego

Środki ostrożności

- olejek w kontakcie ze skórą może powodować podrażnienia, nie używać nierozcieńczonego

- w przypadku połknięcia skonsultować się z lekarzem

- przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci 

- nie używać w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej 6- go roku życia (bez konsultacji lekarskiej lub farmakologicznej) 

- używanie olejków nie zastąpi zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia 

Opis olejku powstał w oparciu o publikacje książkowe z dziedziny aromaterapii.

Nie stanowi on porady ani zalecenia wydanego przez lekarza.

Jeżeli chcesz używać olejków w celach leczniczych zasięgnij porady lekarza.

Zachęcamy do szukania informacji o działaniu oraz właściwościach olejku ylang- ylang na ogólnodostępnych stronach w internecie.

2 Przedmioty

Specyficzne kody

Zobacz także

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć